НОВИНИ ДНЯ: Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порадвсі новини дня
Політика
Україна
07.09.2021 491

В Україну їде спецпредставник США з Північного потоку-2

На цьому тижні до Києва приїде старший радник з енергобезпеки держсекретаря США Амос Хохштайн, який займається питанням Північного потоку-2.

Про це у вівторок, 7 вересня, повідомила радник міністра енергетики Лана Зеркаль в ефірі каналу Україна 24.

"В кінці цього тижня ми продовжимо про це говорити в Києві, куди приїжджає Амос Хохштайн, робота якого спрямована на забезпечення енергетичної безпеки в Європі, і вирішення питань, пов'язаних з імплементацією досягнутої між президентом США і канцлером Німеччини домовленості", - сказала вона.

Зеркаль нагадала, що для початку роботи російського газопроводу Німеччина повинна сертифікувати його оператора компанію Nord Stream 2 AG, яка є "дочкою" Газпрому. Після цього сертифікацію ПП-2 повинна підтвердити Єврокомісія.

"Ми вже зараз бачимо, що в планах Росії запустити газопровід, не чекаючи всіх рішень про сертифікацію", - сказала Зеркаль.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну їде спецпредставник США з Північного потоку-2 5.00 5 1
Політика / Україна
07.09.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»