НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Політика
Європа
07.09.2021 756

Рейтинг партії Меркель рекордно впав перед виборами

У Німеччині рейтинг блоку ХДС / ХСС чинного канцлера Ангели Меркель перед парламентськими виборами впав до 19%. Це найгірший показник з 1949 року.

Про це повідомляє телеканал RTL з посиланням на дані опитування групи Forsa у вівторок, 7 вересня.

Телеканал нагадує, що в цьому році блок ХДС / ХСС на вибори веде не Меркель, як раніше, а малопопулярний Армін Лашет.

На перше місце в опитуваннях громадської думки в Німеччині вийшла Соціал-демократична партія, лідер якої Олаф Шольц є найбільш рейтинговим серед нинішніх кандидатів на пост канцлера ФРН. За соціал-демократів готові проголосувати 25% виборців.

На третьому місці - Союз 90 / Зелені з 17%, на четвертому - Вільна демократична партія з 13%.

Проросійська права партія Альтернатива для Німеччини набирає 11%, а соціалістична партія Ліві - 6%.

Оскільки жодна партія не матиме достатньої кількості голосів для формування більшості, то на Німеччину чекають коаліційні переговори. За оцінками німецьких журналістів, для коаліції потрібні будуть три партії, наприклад СДПН, Зелені і Вільна демократична партія (або Ліві). Зберегти чинну коаліцію ХДС / ХСС і СДПН не вдасться - вони набирають занадто мало мандатів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рейтинг партії Меркель рекордно впав перед виборами 5.00 5 1
Політика / Європа
07.09.2021 756
Еще материалы раздела «Європа»