<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії намагаються подолати великі втрати літаків у війні: Світан розповів подробиці  Ідеальна закуска на вихідні. Рецепт "лінивої" піци, яка готується за 10 хвилин  Розкрита таємниця найспекотнішого місця на Землі: якою була Сахара 4000 років тому  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  Коли Україна зможе перехопити ініціативу на фронті: військовий експерт дав відповідь  Сирний пиріг з лаваша. Ніхто не повірить, що ви приготували цю смакоту усього за 20 хвилин   Демократична система чи сильний лідер: що кажуть українці – соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2021 449

В Україні посилять карантин

Посилення карантину можливе вже із наступного понеділка. За прогнозами, вся країна за тиждень опиниться у жовтій зоні. Яких обмежень чекати найперше і чи дійде до повного локдауну – з’ясували у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Масові заходи знову з обмеженнями, кінотеатри заповнені наполовину, спортзали не більше однієї людини на 10 квадратних метрів, а школи – онлайн, якщо менше 80% вчителів вакциновані. Такі реалії світять нам уже з наступного понеділка.

«Ми від Міністерства охорони здоров’я подали відповідне клопотання до Кабінету Міністрів України. На цьому тижні відбудеться комісія техно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І ймовірніше, що з наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Майже в кожному регіоні рівень захворюваності підвищується. Антилідери нині – Чернівецька та Луганська області. За останній тиждень кількість хворих там зросла вдвічі. У МОЗі заспокоюють – підстав для запровадження червоної зони немає. Але це поки. А ось з листопада тотальний карантин цілком можливий – заявив головний санлікар Ігор Кузін. Питання лише – коли знову житимемо в режимі тотальних обмежень. До речі, спеціальний квиток знову може стати єдиною перепусткою до громадського транспорту.

Поки ситуація з ковідом контрольована – кажуть в уряді. Однак, навантаження на медичну систему зростає. Шпиталізації нині зросли втричі. Кожне п’яте ліжко з киснем зайняте.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні посилять карантин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2021 449
Еще материалы раздела «Суспільство»