НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
08.09.2021 832

Росія нарощує ядерний потенціал – Генеральний секретар НАТО

Росія модернізує ядерну зброю і проводить навчання, масштабніші від заявлених – так під час виступу на щорічній конференції НАТО заявив Генсек організації Єнс Столтенберг. Альянс стурбований тим, що Москва підриває ключові міжнародні угоди. Зокрема, модернізує свій ядерний потенціал, випробувала нові балістичні ракети, а також крилаті ракети із ядерною установкою.

І ще Столтенберг закликав Росію повідомити усі деталі військових навчань із Білоруссю, що стартують цього тижня. Ними стривожені у Польщі, країнах Балтії та Україні. Під час попередніх маневрів Росія занижувала офіційні дані про кількість задіяного контингенту уп’ятеро – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Послання полягає у тому, що Росія має поводитися передбачувано і прозоро. Ми уважно стежимо за російсько-білоруськими навчаннями «Захід» і ми бачили, що кількість військових, які беруть участь у маневрах, значно перевищує оголошену. Росія має дотримуватися зобов’язань, зокрема Віденського протоколу, що регулює військові навчання у Європі», – зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія нарощує ядерний потенціал – Генеральний секретар НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
08.09.2021 832
Еще материалы раздела «Світ»