Життя та Стиль
Суспільство
Хек, запечений з картоплею, сиром і сметаною: гарний рецепт для смачної вечері
Це чудовий варіант корисної та ситної страви з простих продуктів для обіду чи вечері.
Шматочки хека розкладіть між шарами картоплі, викладіть цибулю, для соковитості додайте сметану, лимонний сік, посипте сиром і запечіть у духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
хек (філе) - 500 г
картопля - 6 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
сир твердий - 90 г
сметана 15–20% - 100 г
сік лимона - 1 ст. л.
паприка мелена - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Філе хека наріжте порційними шматочками, викладіть до миски, посоліть, поперчіть, додайте лимонний сік, половину сметани та перемішайте.
- Картоплю очистьте, промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте тонкими кружальцями, додайте чорний мелений перець, паприку, сіль, залишки сметани і перемішайте.
- Цибулю очистьте і наріжте тонкими півкільцями.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Форму для запікання змастіть олією, викладіть рівним шаром половину картоплі, наступним шаром — хек, цибулю і другу половини картоплі.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40–50 хвилин, потім виберіть, посипте сиром і покладіть назад до духовки на 8–10 хвилин.
Поради:
- Наприкінці запікання перевірте готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
Оценка материала:
Хек, запечений з картоплею, сиром і сметаною: гарний рецепт для смачної вечері21.12.2025






