<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2021 1366

Понад 80% українців негативно ставляться до Путіна

Більшість українців (81%) негативно ставляться до російського президента Володимира Путіна, позитивно – 15%.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Крім Путіна, серед українців переважно негативне ставлення і до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, до якого негативно ставляться 59% опитаних, позитивно – 34%. При цьому за останній рік ставлення до Лукашенка погіршилося із 45 до 34%, а за останні два роки – вдвічі (з 67 до 34%), вказали соціологи.

Найкраще українці серед ключових світових лідерів ставляться до канцлера Німеччини Ангели Меркель (73% – позитивно, 19% – негативно) та Президента США Джозефа Байдена (64% - позитивно, 19% – негативно). При цьому в динаміці за останні кілька місяців ставлення до Президента США дещо покращилось, до канцлера Німеччини – дещо погіршилось.

Президента Франції Емануеля Макрона позитивно оцінили 57%, негативно – 19%, не змогли оцінити або не знаю такого – 23%. Президента Польщі Анджея Дуди позитивно оцінили 54%, негативно – 10%, не змогли оцінити або не знаю такого – 37%.

Опитування проводилося 2-4 вересня методом телефонного інтерв'ю серед 2500 респондентів старше 18 років по всій Україні, крім окупованих територій. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Оценка материала:

3.00 / 2
Понад 80% українців негативно ставляться до Путіна 3.00 5 2
Політика / Україна
10.09.2021 1366
Еще материалы раздела «Україна»