<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десертвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.09.2021 692

МОЗ: вакцинованим не потрібно самоізолюватися після контакту з COVID-хворим

Щепленим особам, які контактували з хворим на COVID-19, не потрібно йти на самоізоляцію.

630_360_1602504676-959_10.09.21

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Зараз відбувається оновлення наказу про порядок епідеміологічного нагляду за коронавірусною хворобою. Відповідно до цього, люди які отримали повний курс щеплення, не будуть потребувати самоізоляції (у випадку, якщо контактували з особою, у якої підтверджений COVID-19 - ред). Але у випадку появи симптомів вони мають обов'язково пройти тестування або методом визначення антигену до COVID-19 або ПЛР методом", - сказав Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я хоче дозволити працювати школам в "жовтій" та "помаранчевій" зонах за умови вакцинації 80% персоналу принаймні першою дозою вакцини проти COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ: вакцинованим не потрібно самоізолюватися після контакту з COVID-хворим 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.09.2021 692
Еще материалы раздела «Суспільство»