<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.09.2021 417

Глава Нацбанку заявив про різке зростання ринку іпотеки

Рівень іпотечного кредитування в Україні повертається до показників 2018 року, що свідчить про одужання економіки від коронакризи.

Про це повідомив глава Національного банку Кирило Шевченко на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 10 вересня.

"Іпотека набирає обертів: за перші сім місяців року обсяг нових іпотечних кредитів перевищив 4,4 млрд гривень. Зокрема, в липні банки видали 974 іпотечних кредити на загальну суму 773,2 млн гривень", - написав Шевченко.

Він зазначив, що за січень - липень поточного року обсяги нового кредитування зросли в 2,3 разу за кількістю договорів та більш ніж утричі в грошовому вираженні, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Ставки по іпотечних кредитах знижуються, але не настільки істотно. З початку 2021-го середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту на вторинному ринку (що становить понад 90% всіх угод) знизилася на 0,6%, до 13,4%, на первинному - на 0,1% до 16,8%.

"Радує, що все більше банківських установ приділяє увагу цьому сегменту кредитування. Так, у липні нові іпотечні кредити видав уже 21 банк, це рекордна кількість учасників ринку з грудня 2018 року, з тих пір НБУ почав опитувати банківське співтовариство з цього питання", - додав глава Нацбанку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Нацбанку заявив про різке зростання ринку іпотеки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.09.2021 417
Еще материалы раздела «Економіка»