НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
11.09.2021 1102

Навчання «Об’єднані зусилля-2021» матимуть п’ять інновацій - Залужний

Стратегічне командно-штабне навчання Збройних сил України “Об’єднані зусилля – 2021” (СКШН) цього року матиме п’ять інновацій.

630_360_1631271204-6625_11.09.21

Про це на брифінгу повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таких інновацій під час проведення цих навчань бачимо і спланували п’ять. Перш за все хочу відзначити, що ці навчання підготовлені повністю за стандартами НАТО, починаючи від початкової конференції, яка була проведена у січні, і завершуючи відпрацюванням усіх планувальних документів, які стосуються цих навчань», - сказав Залужний.

За його словами, ще однією інновацією буде проведення в межах навчань цілої низки заходів із перевірки бойової готовності. Крім того, під час навчань будуть апробовані близько 9 доктринальних документів, розроблені відповідно до стандартів НАТО. Вони стосуються процедур планування, а також процесів застосування ЗСУ.

Головнокомандувач зауважив, що під час навчань будуть залучені партнери, які працюватимуть у пунктах управління і як штабні офіцери, і як оцінювачі навчань.

«В цьому році ці офіцери працюватимуть спільно з нашими офіцерами в штабах з використанням стандартів і процедур, які застосовують Україна та Альянс», - наголосив Залужний.

Ще однією інновацією навчань, додав він, є спільне застосування підрозділів і відпрацювання питань сумісного виконання завдань з підрозділами країн-членів НАТО.

«Під час проведення цих стратегічно-командних навчань ми апробуємо і спробуємо разом виконати завдання в якості багатонаціональної авіаційної компоненти, будемо виконувати завдання у якості багатонаціональної компоненти батальйонної тактичної групи механізованої бригади. Під час цих навчань ми будемо тренувати і перевіряти себе щодо можливостей застосування багатонаціональної групи спеціального призначення, … а також вперше цього року ми спробуємо відпрацювати дії батальйонної тактичної групи багатонаціональної окремої бригади морської піхоти», - розповів головнокомандувач.

Він також повідомив, що ЗСУ, які перебувають у фактичному стані війни, уважно спостерігають за російсько-білоруськими стратегічними навчаннями "Захід-2021", здійснюють контроль за ситуацією, щоб не допустити перехід цих навчань у можливу фазу збройної агресії.

«Ми відслідковуємо, і нам дуже цікаво, яким чином ці навчання будуть відбуватись», - сказав Залужний.

У 2020 році Російська Федерація загалом провела понад 18,5 тис. заходів підготовки військ (сил), у т.ч. двосторонніх навчань – 2112, міжвидових навчань – 1556. У нинішньому році Росією сплановано проведення 4800 навчань та практичних заходів. У першому півріччі проведено понад 1,5 тис. навчань.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Росії та Білорусі вранці 10 вересня розпочали практичні дії на спільних стратегічних навчаннях "Захід-2021". Просторовий розмах навчань становить більш як дві тисячі кілометрів - від акваторії Балтійського моря в Калінінградській області до полігонів у Нижньогородській і Воронезькій областях (неподалік кордонів України).

Навчання «Захід-2021» триватимуть до 16 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навчання «Об’єднані зусилля-2021» матимуть п’ять інновацій - Залужний 5.00 5 1
Політика / Україна
11.09.2021 1102
Еще материалы раздела «Україна»