<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
11.09.2021 712

Зеленський доручив Кабміну невідкладно реставрувати костел Святого Миколая

Президент Володимир Зеленський доручив уряду забезпечити проведення реставрації у костелі Святого Миколая у Києві, який постраждав від пожежі у ніч на 4 вересня.

630_360_1631300762-259_11.09.21

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави, про це йдеться в листі Президента Володимира Зеленського на ім'я Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Прошу вжити невідкладних заходів щодо забезпечення проведення реставраційних робіт у пам’ятці архітектури національного значення – костелі Святого Миколая, що постраждав від пожежі, і встановлення там нового органа», – написав Президент.

Він наголосив на необхідності організувати до завершення реставраційних робіт концертну діяльність творчих колективів та окремих виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших сценічних майданчиках задля недопущення знищення відомого національного закладу культури.

Зазначається, що глава держави також звернув увагу очільника уряду на необхідність активізувати реалізацію проєкту «Будинок музики» – відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2020 року №329 «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму».

Про результати робіт Прем'єр-міністр має інформувати Президента щомісяця.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1-му і 2-му поверхах органного залу та поширилася на покрівлю. О 23.26 вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем пошкоджено інструмент і внутрішнє оздоблення будівлі.

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі архітектором Владиславом Городецьким.

Будівлю ділили між собою Національний будинок органної та камерної музики як приміщення для концертів і парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводила тут богослужіння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський доручив Кабміну невідкладно реставрувати костел Святого Миколая 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
11.09.2021 712
Еще материалы раздела «Столиця»