<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.09.2021 620

МКІП розробив стратегію підтримки українського кіно

Міністерство культури та інформаційної політики розробило стратегію "Кінокраїна 2.0", спрямовану на підтримку виробництва українських фільмів та серіалів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Була розроблена стратегія «Кінокраїна 2.0», яка саме зараз обговорюється з усіма стейкхолдерами. Завдяки їй ми зможемо суттєво змінити професійний ландшафт українського кіно, попрацювати над інфраструктурою та новими можливостями для залучення додаткових коштів і збільшення фінансування як українських фільмів, так і серіалів», - написав міністр.

Він підкреслив, що за останні роки кількість глядачів українського кіно зросла до десятків, а то і сотень тисяч людей, а касові збори досягнули 8-10% бокс-офісу в кінотеатрах.

Крім того, завдяки програмі кеш-рібейтів зростає виробництво серіалів та спільне виробництво з західними партнерами, українські фільми потрапляють на провідні світові кінофестивалі.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики за підтримки програм USAID «Конкурентоспроможна економіка України» і «Трансформація комунікацій» проведе V щорічний міжнародний форум «Креативна Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
МКІП розробив стратегію підтримки українського кіно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.09.2021 620
Еще материалы раздела «Суспільство»