<
НОВИНИ ДНЯ: "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2021 630

Байден збере саміт лідерів «Четвірки» – США, Австралії, Індії та Японії

Глава Білого дому Джо Байден проведе 24 вересня в Вашингтоні перший саміт «Четвірки» за безпосередньої участі лідерів США, Австралії, Індії і Японії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речниці Білого дому Джен Псакі, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

«Прийняття лідерів «Четвірки» демонструє пріоритет адміністрації Байдена-Гарріс щодо залучення (Сполучених Штатів – ред.) в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі шляхом створення нових багатосторонніх конфігурацій з метою формування відповідей на виклики ХХІ століття»,- йдеться в повідомленні.

Учасники зустрічі зосередять увагу на поглибленні зв’язків, а також просуванні практичної взаємодії у сферах боротьби з пандемією COVID-19, подолання кліматичної кризи, нових технологій, кіберпростору, а також на процвітанні Індо-Тихоокеанського регіону.

Як повідомлялося, перша віртуальна зустріч у форматі «Четвірки» відбулася в березні нинішнього року. Зустріч 24 вересня стане першими переговорами в очному форматі – за особистої участі лідерів держав.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден збере саміт лідерів «Четвірки» – США, Австралії, Індії та Японії 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2021 630
Еще материалы раздела «Світ»