<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Світ
14.09.2021 839

Військова техніка США, що лишилася в Афганістані, не становить загрози – Блінкен

Американська військова техніка, яка була передана свого часу афганським силам безпеки й зараз опинилася в руках талібів, здебільшого виведена з ладу американськими фахівцями або стане непрацездатною впродовж ближчого часу.

630_360_1629414385-265_14.09.21

Про це заявив у понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Комітеті у міжнародних справах Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наші люди наполегливо працювали над тим, щоби вивести з ладу або демонтувати обладнання, яке ми контролювали ще до виходу з Афганістану. І що ми бачимо зараз – значна частина техніки, яка була залишена там, зокрема, під контролем Афганських сил безпеки, а потім потрапила до «Талібану», є непрацездатною або незабаром вийде з ладу, оскільки її потрібно обслуговувати», - зауважив Блінкен, посилаючись на інформацію колег з Міноборони США.

За оцінкою держсекретаря США, це обладнання «не становить суттєвої стратегічної цінності з точки зору загрози для Сполучених Штатів або будь-якої сусідньої з Афганістаном країні». Він підкреслив, що «Талібан» отримав лише форму і стрілецьку зброю, а також окремі одиниці техніки.

Як повідомляв Укрінформ, США завершили виведення збройного контингенту з Афганістану 31 серпня. Це супроводжувалося стрімким захопленням контролю над країною з боку угруповання «Талібан», а також терміновою необхідністю проведення масштабної операції з вивезення понад сотні тисяч людей з Афганістану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військова техніка США, що лишилася в Афганістані, не становить загрози – Блінкен 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2021 839
Еще материалы раздела «Світ»