<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
14.09.2021 539

Аль-Каїда не здатна проводити атаки за кордоном - Держдеп

Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що наразі бойовики терористичної організації Аль-Каїда не здатні проводити теракти за межами Афганістану.

630_360_1449057020-8799-foto-aljazeera_14.09.21

Про це заявив у понеділок під час слухань у Комітеті в закордонних справах Палати представників США державний секретар Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За поточною оцінкою розвідувальної спільноти, можливості Аль-Каїди вже давно настільки суттєво деградували, що вона не в змозі проводити атаки за кордоном. Однак ми продовжимо бути пильними щодо будь-якого повторного виникнення цієї загрози», - зауважив Блінкен.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Сполучені Штати тісно взаємодіятимуть з країнами-партнерами «для того, щоби бути в змозі зробити це».

Держсекретар США також зауважив, що готовий обговорити деталі під час закритого засідання Комітету.

Глава Держдепу також прокоментував можливість співпраці з урядом бойовиків Талібану. Блінкен зазначив, що робота буде проходити "виходячи з того, чи просуває вона наші інтереси".

Водночас в уряді США нагадали, що до складу уряду, зокрема, увійшов Сираджуддін Хаккані, якого розшукує ФБР.

Як повідомлялося, США завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аль-Каїда не здатна проводити атаки за кордоном - Держдеп 5.00 5 1
Політика / Світ
14.09.2021 539
Еще материалы раздела «Світ»