НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2021 484

У Facebook є користувачі, яким дозволено порушувати всі правила – WSJ

Марк Цукерберг публічно заявляє про те, що Facebook дозволяє більш ніж трьом мільйонам користувачів говорити нарівні з елітою політичної, культурної сфер і журналістами, і що його стандарти поведінки однакові для всіх, не залежно від статусу і популярності.

Але внутрішні документи показують, що у компанії існує список високопоставлених користувачів, яким дозволено порушувати правила, повідомляє The Wall Street Journal.

Спочатку програма була розроблена як засіб запобігання дій, спрямованих проти високопоставлених користувачів Facebook, включаючи знаменитостей, політиків і журналістів. Але в подальшому вона перетворилася на засіб захисту VIP-користувачів від санкцій, передбачених правилами соцмережі. Деякі з тих, хто потрапив до «білого списку», захищені від примусових заходів, інші можуть дозволити собі публікувати контент, який порушує правила Facebook.

Так, документи показують, що програма захистила публічних діячів, які публікували пости з домаганнями і закликами до насильства, які привели б до накладання санкцій проти звичайних користувачів.

Наприклад, в 2019 році програма дозволила зірці футболу Неймару публікувати оголені фотографії жінки, яка звинуватила його в згвалтуванні. Фотографії побачили десятки мільйонів підписників футболіста перш, ніж Facebook все-таки їх видалив. Крім того, акаунти, які увійшли до «білого списку», публікували записи, які в самій соцмережі вважають неправдивими. Наприклад, про те, що вакцини смертельно небезпечні, і що Хілларі Клінтон покриває «групи педофілів».

Станом на 2020 рік в мережі було 5,8 мільйона привілейованих користувачів. Видання відзначає, що в спробі забезпечити точну модерацію контенту і уникнути негативного впливу, Facebook створив невидимий елітарний клас у соцмережі.

У червні цього року Facebook заявив наглядовій раді, що система привілейованих користувачів використовувалася в «невеликому числі випадків». І що критика цієї системи обгрунтована, але вона була створена, щоб соцмережа могла забезпечити додаткові шляхи до порозуміння між користувачами.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Facebook є користувачі, яким дозволено порушувати всі правила – WSJ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2021 484
Еще материалы раздела «Суспільство»