<
НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Росія
14.09.2021 702

Путін та Лукашенко погодили всі 28 програм для об’єднання Білорусі з Росією

Спільний ринок газу, єдиний оборонний простір, а в майбутньому спільний парламент і валюта – після 4 годин перемов у Москві президенти Росії та Білорусі оголосили про узгодження усіх пунктів щодо створення, так званої, Союзної держави. Йдеться про 28 програм, які потрібні для об’єднання. Крім того, домовилися зняти усі ковідні обмеження в авіасполученні.

Володимир Путін заявив, що наступного року ціна на газ для білорусів не зросте. А також, наголосив – поки що мовиться тільки про економічну інтеграцію. Про політичне об’єднання говоритимуть пізніше так само як і про єдину валюту. А поки що Москва і далі даватиме Мінську гроші – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Загальний обсяг кредитів з вересня поточного року до кінця 2022 року складе десь 634 мільйони. Передбачено укладання договору про об'єднання ринків нафти, а також, договору про єдиний ринок електроенергії», – заявив президент Росії Володимир Путін.

«Що стосується єдиної валюти - питання не в тому, що Путін або Лукашенко гальмують ці процеси. Центральний банк Росії і наш Національний банк в один голос попросили нас до цього питання поки не підходити», – прокоментував Олександр Лукашенко.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін та Лукашенко погодили всі 28 програм для об’єднання Білорусі з Росією 5.00 5 1
Політика / Росія
14.09.2021 702
Еще материалы раздела «Росія»