<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.09.2021 543

Ціни на газ в Європі перевищили 900 доларів

Ціна газу на хабі TTF в Нідерландах зросла ще майже на 18%. Вартість Жовтневого ф'ючерсу на біржі ICE Futures 15 Вересня оновила черговий рекорд і досягла 945 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані біржі лондонській біржі ICE.

Зазначимо, за даними Gas Infrastructure Europe, запаси газу у європейських підземних сховищах на кінець серпня перебували на мінімальному за багато років рівні.

Раніше генеральний директор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон заявив, що зростання ціни газу в Європі пов'язаний з тим, що "Газпром" відмовляється від додаткового бронювання українських потужностей.

Нагадаємо, вартість імпортного природний газ в Україні в серпні досягла 427,9 доларів за 1 тис.кубометрів.

Таким чином, порівняно з липнем ціна зросла на 19,7%, порівняно з груднем минулого року на 111,3%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на газ в Європі перевищили 900 доларів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.09.2021 543
Еще материалы раздела «Економіка»