<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.09.2021 512

Як допомогти дитині обрати професію: в програмі «Ранок з Україною» психологиня дала цінні поради

В рубриці «Жити легко з Адамовою», яка щодня виходить у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», психологиня і коуч Олена Адамова розповіла, як допомогти дітям обрати професію та на що варто звернути увагу.

«Це питання дуже актуальне, адже часто неправильне рішення може негативно позначитись на глобальному виборі професії в житті. Людина може втратити до 5-ти років свого життя. Я як викладач у ВУЗі часто бачу ці нещасті безініціативні очі досить розумних дітей, котрі просто просиджують час і гроші всі 5 років. Я мовчу про те, що дитина втрачає можливість самореалізуватись, адже з точки зору фізіології – це «золотий час», а в 25 років люди починають старіти. А період від 17 до 25 років є максимальним розквітом», – коментує психолог Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Щоб допомогти дитині визначитись з майбутньою професією варто:

- порадити пройти профорієнтаційні тести в Інтернеті: це допоможе виявити інтереси дитини, а також її схильності – розумові та емоційні;

- звернутись до коуча, який спеціалізується на профорієнтації: зараз є безліч професіоналів, що здатні вам допомогти в цьому питанні;

- перестати сварити дитину за те, що вона недостатньо уваги приділяє якимось предметам;

- не робити акценти лише на шкільній програмі, натомість підтримувати захоплення та інтереси дитини: заохочуйте всі прояви дитини, бо можливо у вас удома росте творча особистість, яка чудово малює чи співає – не думайте, що співаки чи актори нічого не заробляють.

- не нав’язувати ваше бачення майбутньої професії дитини: станьте другом дитини та навчіться розділяти її вподобання. Не слід зациклюватись на тому, де можна добре заробити – світ дуже швидко змінюється.

«Так, є високооплачувані професії, але донесіть до дитини те, що важливо керуватись не вибором на користь зарплатні та доходів, а особистими інтересами. Тоді у будь-якій професії ваша дитина зможе досягти високих гонорарів», – радить психолог Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Як допомогти дитині обрати професію: в програмі «Ранок з Україною» психологиня дала цінні поради 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.09.2021 512
Еще материалы раздела «Суспільство»