НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
15.09.2021 463

ЄС звинуватив владу Білорусі у "гібридних атаках"

Влада Білорусі використовує проти Євросоюзу "гібридні атаки", зокрема, використовує нелегальних мігрантів для дестабілізації в Європі.

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час свого щорічного звернення в парламенті, повідомляє Devdiscourse у середу, 15 вересня.

"Вони садили людей у літаки і буквально штовхали їх до наших кордонів", - сказала фон дер Ляєн.

Вона запевнила, що Євросоюз протистоятиме "гібридній атаці" з боку Білорусі з використанням міграції, однак ЄС залишатиметься уразливим до тих пір, поки його 27 країн-членів будуть розділені щодо цього питання.

"Це гібридна атака, спрямована на дестабілізацію Європи. Ми ніколи цього не потерпимо. Ми будемо підтримувати Литву, Латвію і Польщу, які межують з Білоруссю, і мають східний зовнішній кордон ЄС", - підкреслила глава ЄК.

Нарешті, фон дер Ляєн підсумувала, що гострі внутрішні розбіжності в ЄС з приводу того, як вести себе з біженцями та мігрантами, означають, що "блок залишається відкритим для шантажу, в той час, як геополітичні суперники Європи отримують вигоду".

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС звинуватив владу Білорусі у "гібридних атаках" 5.00 5 1
Політика / Європа
15.09.2021 463
Еще материалы раздела «Європа»