НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2021 1886

Нацгвардійці склали іспит на право носити берет із відзнакою

У кваліфікаційному іспиті Національної гвардії України на право носити берет із відзнакою взяли участь 75 військовослужбовців з різних регіонів України, у тому числі одна жінка. Здобули це право 11 найкращих нацгвардійців.

630_360_1631790763-4572_17.09.21

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який відвідав іспит, зазначив: «Ви воїни, які допомагають захищати незалежність України. Найкращим свідченням моєї поваги до вас є те, що зі мною мої діти. Я хочу, щоб вони брали приклад з найкращих військовослужбовців, які отримують берет з відзнакою».

Командувач Нацгвардії Микола Балан зазначив, що іспити за право носити берет з відзнакою вдосконалюються четвертий рік поспіль.

На іспиті були присутні представники операції «UNIFIER» на чолі з командиром Мелані Лейк, яка зазначила, що у Канаді будуть упроваджуватися методи оцінювання військовослужбовців збройних сил на змаганнях на прикладі цього іспиту - непростого та різнопланового.

Кваліфікаційні іспити тривали у Вишгороді на базі Першої президентської бригади оперативного призначення ім. гетьмана Петра Дорошенка НГУ. 8 груп з 10 кандидатів по черзі минали 11-кілометрову дистанцію з трьох випробувань.

Спочатку - марш-кидок на 10-12 км у повній амуніції пересіченою місцевістю з подоланням штучних та природних перешкод: подолання смуги перешкод, виконання нормативів з бойової підготовки (тактичної, вогневої, військово-медичної підготовки, вирішення логічних завдань, метання гранати на дальність, подолання психологічної перешкоди, виконання вправ силової підготовки, виконання вправи з автомата Калашникова на влучність).

Далі нацгвардійці вправлялися у стрільбі з пістолета й автомата на влучність, а третім випробуванням був рукопашний бій з інструктором або з володарем берета з відзнакою.

Глава МВС оглянув стрілецьке озброєння, яким оснащені підрозділи НГУ, кінологічний центр, медичний пункт та фізкультурно-оздоровчий комплекс.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацгвардійці склали іспит на право носити берет із відзнакою 5.00 5 1
Політика / Україна
17.09.2021 1886
Еще материалы раздела «Україна»