НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.09.2021 488

У проєкті бюджету-2022 видатки на субсидії збільшили на 3,2 мільярда

У проєкті бюджету України на 2022 рік передбачено виділити 38,4 мільярда гривень на житлові субсидії, що на 3,2 млрд грн більше цьогорічних показників.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики у Фейсбуці.

«У законопроекті «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено збільшення видатків на надання пільг і житлових субсидій, порівняно з показниками цього року, на 3,2 млрд гривень. Загальна сума, яку передбачається спрямувати на житлові субсидії, становить 38,4 млрд гривень», - ідеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що під час планування видатків на фінансування субсидій важливими факторами є кількість одержувачів цього виду соціальної підтримки та розміри нарахованих субсидій, а на ці показники, своєю чергою, впливають рівень доходів населення та встановлені тарифи на житлово-комунальні послуги.

Тому, наголошують у відомстві, важливим пріоритетом політики уряду в наступному році є прискорене зростання заробітних плат та інших доходів, особливо соціально вразливих категорій, та збереження діючого рівня тарифів на енергоносії, зокрема теплову енергію.

«Наразі всі житлові субсидії за серпень поточного року профінансовані ще 1 вересня для проведення виплат одержувачам через установи банків та пошту. На ці видатки спрямовано майже 1 мільярд гривень», - інформують у Мінсоцполітики.

Також зазначається, що зобов’язання Кабміну щодо вчасного фінансування нарахованих житлових субсидій, особливо під час опалювального сезону, будуть виконані вчасно та в повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік та подав його до парламенту.

15 вересня у Верховній Раді зареєстровали законопроєкт «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№6000).

Оценка материала:

5.00 / 1
У проєкті бюджету-2022 видатки на субсидії збільшили на 3,2 мільярда 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.09.2021 488
Еще материалы раздела «Суспільство»