НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.09.2021 839

Доктор Комаровський пояснив, що може стати причиною кашлю без ознак ГРВІ у дитини

Ви помітили, що дитина почала кашляти, при цьому вона почувається нормально? Що тоді відбувається з дитячим організмом? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» назвав дві головні причини.

Найчастіше батьки упевнені, що сухий кашель виникає через глисти. Але лікар-педіатр вищої категорії та ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» з цим не згоден. Він пояснив, що саме викликає таку реакцію дитячого організму й як позбутися кашлю. За словами Євгена Комаровського, існують дві основні причини.

Перша – алергічна реакція.

Батькам потрібно проаналізувати, в яких саме умовах виникає кашель і що відбувається, коли він зникає.

«З'явився кашель? Що було до нього? Чим дитина дихала? Де вона перебувала? Можливо, поруч з якимось звіром», – навів приклад Євген Комаровський.

Друга – реакція організму дітей на параметри повітря.

«Якщо дитина дихає теплим і сухим повітрям, вона практично завжди кашляє, – пояснив ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – При цьому у дитини в легенях накопичується сухий слиз. Коли дитина виходить на вулицю й починає дихати нормальним повітрям, у неї знову з'являється кашель, тому що організм намагається очиститися від слизу».

Але що роблять батьки, коли дитина кашляє на свіжому повітрі? Повертаються додому, щоб і далі дихати сухим і теплим повітрям.

«Якщо дитина кашляє без симптомів ГРВІ, то перше, з чого потрібно починати, – виміряти параметри температури й вологості повітря в кімнаті, де перебуває дитина. Особливо, де вона спить, – пояснив лікар-педіатр вищої категорії. – Я вам даю 90% гарантії, якщо дитина спатиме в теплій піжамі й під теплою ковдрою, але в кімнаті, де температура повітря +18 °C і вологість від 40 до 60%, тоді з максимальною вірогідністю вона перестане кашляти рівно за 1 тиждень».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський пояснив, що може стати причиною кашлю без ознак ГРВІ у дитини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.09.2021 839
Еще материалы раздела «Суспільство»