<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.09.2021 920

Вінницю всьоме визнали найкомфортнішим містом України

За результатами щорічного сьомого муніципального опитування Вінниця всьоме поспіль очолила рейтинг найкомфортніших міст для життя в Україні.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«У рейтингу обласних центрів та найбільших міст України за якістю життя і десятком інших параметрів (без урахування окупованих регіонів) Вінниця отримала 3,6 бала. Наступними стали п’ять міст, у кожного з яких по 3,3 бала: Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький, Маріуполь. А Харків та Тернопіль здобули по 3,2 бали», - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією мерії, такі результати встановлені у ході сьомого щорічного всеукраїнського муніципального опитування. Їх презентували 17 вересня у Києві під час конференції з демократичного врядування.

Зазначається, що Вінниця отримала найвищі показники у країні в різних сферах міської інфраструктури. Йдеться про тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Також містяни задоволені екологією – індекс становить 3,5 бала.

В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники у державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала).

Загалом, 74% опитаних респондентів зазначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному напрямку. Діяльність Вінницької міської ради схвалюють 75% містян. А діяльність міського голови позитивно оцінюють 78% жителів громади.

В цьому році вперше в опитуванні застосували критерії емоційного сприйняття міст їхніми мешканцями. Вінниця стала лідером одразу за 5 критеріями. Вінничани вказали, що їхнє місто красиве, доглянуте, сучасне, розквітаюче та економічно розвинене. А за двома позиціями вона ділить лідерство з іншими містами – це «радісне місто» (однаковий індекс з Івано-Франківськом) та «екологічне місто» (найвищий індекс у Вінниці та Чернігові).

Щорічне муніципальне опитування проводилось соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки USAID. Це дослідження, яке в Україні проводиться з 2015 року, допомагає відслідковувати задоволеність мешканців якістю різних сфер та послуг у містах і бачити їх динаміку. Цьогоріч опитування проводилось у 24 містах з 12 травня по 3 червня 2021 року, в ньому взяли участь близько 19 тисяч українців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вінницю всьоме визнали найкомфортнішим містом України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.09.2021 920
Еще материалы раздела «Суспільство»