<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2021 1232

Ліквідація диверсантів: СБУ провела масштабні навчання біля кордону з Росією

Служба безпека України провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з Російською Федерацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати», - ідеться в повідомленні.

За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вона планувала завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

На виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на декількох оборонних і промислових об’єктах.

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

«У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації «диверсантів» у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання «зловмисники» чинили збройний супротив», - ідеться в повідомленні.

У заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних сил України, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Після завершення заходів їх організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань. Також було визначено напрями подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Служба безпеки України провела антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ліквідація диверсантів: СБУ провела масштабні навчання біля кордону з Росією 5.00 5 1
Політика / Україна
18.09.2021 1232
Еще материалы раздела «Україна»