НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2021 577

Радбез підтримав рішення про збільшення оборонного бюджету України до 5,95% від ВВП

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) проголосувала за збільшення оборонного бюджету країни у 2022 році з 5,93% до 5,95% від ВВП.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Радбезу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше питання, яке розглядала РНБО, стосувалося бюджету сектору безпеки і оборони на 2022 рік. Незважаючи на складну ситуацію, яка є у нас в країні з фінансами, ... Президентом України ухвалене рішення про збільшення обсягу фінансування сектору безпеки і оборони порівняно з 2021 роком. Якщо у нас в 2021 році сектор безпеки і оборони фінансувався і фінансується з позиції 5,93% (від ВВП – ред.), то ця позиція буде збільшена, і в 2022 році на сектор безпеки і оборони буде сплановано і затверджено в бюджеті нашої країни, згідно з рішенням РНБО, 5,95% від ВВП, що складатиме 319, 4 млрд грн», - повідомив Данілов.

За його словами, кошти першочергово підуть на грошове забезпечення військових та працівників поліції, житло для ветеранів. «Крім того, всі програми, які до цього часу були проголосовані на засіданні РНБО стосовно наших ракетних програм, новітнього озброєння, ВМС ЗСУ, програми з розвідки – всі ці програми будуть профінансовані на 100%», - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2022 рік.

Проєкт передбачає зростання економіки на 3,8%, інфляцію у 6,2% та курс долара - 28,6 грн за дол. Доходи передбачаються на рівні 1277 млрд грн, видатки - 1465 млрд грн. Дефіцит бюджету знизиться до 3,5% ВВП.

Медична галузь, як планується, отримає 197,2 млрд грн. На освіту пропонується виділити 185,6 млрд гривень. Бюджет Пенсійного фонду - 531 млрд гривень. Видатки на соціальний захист і соціальне забезпечення зростуть до 320,1 млрд гривень. На культуру і мистецтво видатки заплановані у розмірі 13,5 млрд гривень. 5,95% ВВП у проєкті держбюджету-2022 направлено на сектор безпеки та оборони.

Згідно із законодавством, Кабінет Міністрів щороку подає до Верховної Ради проєкт закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проєктом закону подається доповідь про хід виконання Державного бюджету України поточного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Радбез підтримав рішення про збільшення оборонного бюджету України до 5,95% від ВВП 5.00 5 1
Політика / Україна
18.09.2021 577
Еще материалы раздела «Україна»