НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Бізнес
Технології
18.09.2021 1008

Китайський корабель із трьома космонавтами успішно повернувся на Землю

Три китайських космонавти, першими відправлені на орбіту для будівництва космічної станції, завершили свою тримісячну місію і благополучно повернулися на Землю в п'ятницю.

630_360_1631869213-231_18.09.21

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Капсула пілотованого космічного корабля "Шеньчжоу-12", що повертається, на борту якої перебували космонавти Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо, приземлилася на посадочний майданчик "Дунфен" в автономному районі Внутрішня Монголія (Північний Китай), повідомили у Канцелярії програми пілотованої космонавтики Китаю.

Всі троє космонавтів жили і працювали у "Тяньхе" протягом 90 днів, що є найтривалішим перебуванням китайських тайкунавтів у космосі.

Як повідомляв Укрінформ, китайський космічний корабель "Шеньчжоу-12", на борту якого знаходяться китайські тайконавти Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо, відокремився від основного модуля космічної станції у четвер о 8:56 ранку за пекінським часом.

"Шеньчжоу-12" зістикувався на орбіті зі станцією «Тяньгун» 17 червня. Для КНР це дев'ятнадцятий політ корабля з космонавтами з початку реалізації програми пілотованих польотів у космос, а також перша пілотована місія на орбітальну станцію, яка ще будується.

Для завершення будівництва станції "Тяньгун" необхідно 11 запусків і трохи більше року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китайський корабель із трьома космонавтами успішно повернувся на Землю 5.00 5 1
Бізнес / Технології
18.09.2021 1008
Еще материалы раздела «Технології»