<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
19.09.2021 600

В Індонезії силовики ліквідували місцевого лідера ІДІЛ

Найбільш активного бойовика Ісламської держави в Індонезії Алі Калору було вбито в перестрілці з силами безпеки під час проведення контртерористичної операції в джунглях острова Сулавесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета Guardian.

За словами військового начальника провінції Центральний Сулавесі, бригадного генерала Фаріда Макруфа, Калора був одним із двох бойовиків, убитих у перестрілці. Генерал ідентифікував іншого підозрюваного екстреміста як Джака Рамадана.

Двоє чоловіків були застрелені під час рейду в суботу спільною групою військових і поліціянтыв у гірському районі Паріджі-Мутунг у центральній частині Сулавесі, сказав Макруф. Ця місцевість межує з районом Посо, який вважається осередком екстремізму в провінції.

«Алі Калора був найбільш розшукуваним терористом і лідером MIT», - сказав Макруф, маючи на увазі воєнізоване угруповання моджахедів Східної Індонезії, яке заявило про свою відданість ІДІЛ. Він додав, що сили безпеки розшукують ще чотирьох членів угруповання.

Моджахеди Східної Індонезії взяли на себе відповідальність за кілька вбивств поліціянтів та християн, які становлять релігійну меншину в країні.

В останні місяці влада активізувала антитерористичні операції в Центральному Сулавесі. Угрупування МІТ присягнуло на вірність ІДІЛ у 2014 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Індонезії силовики ліквідували місцевого лідера ІДІЛ 5.00 5 1
Політика / Світ
19.09.2021 600
Еще материалы раздела «Світ»