НОВИНИ ДНЯ: Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Світ
20.09.2021 886

Занадто великий Бундестаг не буде досить працездатним – спікер

Подальше збільшення кількісного складу Бундестагу поставить під загрозу працездатність найвищого законодавчого органу ФРН.

Про це сказав його президент Вольфганг Шойбле в недільному інтерв’ю виданню Tagesspiegel, передає Укрінформ.

Шойбле не виключає можливість «серйозного зростання» чисельності народних обранців після виборів 26 вересня.

«Мене турбує чисельність наступного складу Бундестагу… Це може становити загрозу його працездатності в цілому», - зазначив політик.

За його словами, ще більший Бундестаг не сприяв би сприйняттю парламенту та парламентаризму. Спікер парламенту назвав одним з «найбільших політичних розчарувань» те, що протягом законодавчого періоду 2017-2021 не вдалося провести ефективну виборчу реформу.

Як відомо, нинішній, 19-го скликання Бундестаг складається з 709 членів і є найбільшим за всю історію ФРН при тому, що «стандартна» чисельність становить 598 депутатів (по 2 депутати від 299 виборчих округів за мажоритарними та партійними списками). Але до цього може додаватися різна кількість обранців через те, що якщо кандидатів від партії, які перемогли в одномандатних округах, більше, ніж загальна кількість мандатів, отриманих партією, то для таких кандидатів в парламенті вводяться додаткові місця.

За деякими підрахунками, кількісний склад Бундестагу 20 скликання може сягнути 1000 депутатів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Занадто великий Бундестаг не буде досить працездатним – спікер 5.00 5 1
Політика / Світ
20.09.2021 886
Еще материалы раздела «Світ»