НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Європа
21.09.2021 715

У Берліні стурбовані повідомленнями про порушення на російських виборах

У Берліні стурбовані повідомленнями з Росії про масові порушення під час парламентських виборів.

Про це, як передає Укрінформ, заявив речник федерального уряду Штеффен Зайберт у понеділок.

«Є дуже серйозні повідомлення від російських опозиційних політиків та спостерігачів за виборами про наявність масових порушень у проведенні виборів та підрахунку голосів... Ці звинувачення слід сприймати серйозно і їх слід прояснити», - заявив Зайберт, додавши, що власної інформації щодо того, як проводилося голосування в РФ у Німеччини немає, а спостерігачі БДІПЛ не були присутніми на місцях.

У МЗС також заявили, що «дуже шкодують» через те, що через обмеження, введені Росією, на виборах не присутні незалежні міжнародні спостерігачі, зокрема, з БДІПЛ.

«З нашої точки зору та на тлі нового електронного виборчого процесу та триденного виборчого періоду, це було б дуже корисним для прозорості та більш поглибленої оцінки виборчого процесу», - заявила речниця міністерства.

У Берліні також звертають увагу на те, що ще напередодні виборів до Думи в Росії відбулася реальна втрата соціального різноманіття, а на демократичні сили, опозицію та громадянське суспільство було посилено тиск.

Нагадаємо: вибори в Державну Думу РФ проходили 17-19 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Берліні стурбовані повідомленнями про порушення на російських виборах 5.00 5 1
Політика / Європа
21.09.2021 715
Еще материалы раздела «Європа»