<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.09.2021 659

Мінфін вимагає витратити $2,7 млрд МВФ на борги

Отримані Україною від МВФ $2,7 млрд в рамках розподілу спеціальних прав запозичень можуть бути спрямовані тільки на борги.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час представлення проекту держбюджету на 2022 рік у Верховній Раді у вівторок, 21 вересня.

"Кошти, які надійшли від розподілу СПЗ, не є доходами за своєю природою. Вони є джерелом боргових зобов'язань. Тому такі кошти можуть бути спрямовані виключно на заміщення боргових зобов'язань", - сказав він.

Поки гроші МВФ не розподілені і спрямовані в резерви Нацбанку, але в Кабміні заявляли, що частину з них витратять на соціальну сферу.

Нагадаємо, наприкінці серпня МВФ перерахував Україні 2,7 млрд доларів за рахунок додаткової емісії спеціальних прав запозичення (SDR) на 650 млрд доларів. МВФ виділяє ці кошти всім країнам-членам фонду на відновлення економіки після коронакризи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінфін вимагає витратити $2,7 млрд МВФ на борги 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.09.2021 659
Еще материалы раздела «Економіка»