<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
21.09.2021 728

Лондон звинуватив третього росіянина в отруєнні Скрипаля

Прокуратура Великої Британії звинуватила громадянина Росії Дениса Сергєєва в причетності до замаху на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в місті Солсбері.

Про це у вівторок, 21 вересня, повідомляє The Independent.

"Велика Британія висунула звинувачення третьому співробітнику російських спецслужб у рамках проведеного в 2018 році нападу на Сергія Скрипаля із застосуванням речовини Новачок", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про Дениса Сергєєва, який, за даними слідства, прибув до Великої Британії з документами на ім'я Сергія Федотова. Слідчі у Великій Британії вважають, що Сергєєв координував дії двох інших людей, імовірно, які застосували отруту Новачок проти Скрипаля.

Нагадаємо, що Сергій Скрипаль, засуджений за шпигунство на користь Великої Британії, і його дочка Юлія були в березні 2018 року виявлено з ознаками отруєння в Солсбері, де в той момент жив колишній полковник ГРУ. За версією британської влади, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок, а замах організували російські спецслужби. Росія причетність до отруєння Скрипалів категорично заперечує.

Сергій і Юлія Скрипалі після отруєння вижили, але через кілька місяців після інциденту померла місцева мешканка Дон Стерджесс, яка випадково вступила в контакт з отрутою, що була в ємності з-під духів.

Велика Британія впевнена в причетності Росії до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною Новачок. Британська влада звинуватила в отруєнні Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Бошірова.

Росія стверджує, що не має нічого спільного з подією в Солсбері.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лондон звинуватив третього росіянина в отруєнні Скрипаля 5.00 5 1
Політика / Європа
21.09.2021 728
Еще материалы раздела «Європа»