<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2021 553

Українські моряки в США тренувались гасити пожежу на катері Island

Представники Військово-морських сил ЗСУ, що готуються на військово-морській базі США в Балтиморі до служби на п'ятому патрульному катері типу Island, відпрацювали вправи з гасіння пожежі на судні.

630_360_1632215082-5747_22.09.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВМС у Фейсбуці.

«У місті Балтимор триває підготовка екіпажів патрульних катерів типу Island. Відповідно до програми, українські військові моряки під керівництвом іноземних інструкторів успішно відпрацювали вправи з боротьби за живучість корабля під час умовного виникнення пожежі класу “Bravo”, що означає займання горючих речовин», - йдеться у повідомленні.

За легендою, умовне займання було виявлено у машинному приміщенні катера, після чого аварійна партія відпрацювала норматив з ліквідації пожежі та її наслідків. Військові на практиці закріпили теоретичні знання з експлуатації спеціального обладнання та одягання пожежних костюмів FFE (Firefighting Ensemble), від чого залежить успішність виконання завдання.

Як уточнили у ВМС, це були перші практичні заняття п’ятого екіпажу катерів Island безпосередньо на борту судна, на якому моряки невдовзі проходитимуть службу на території України. Керівник занять зазначив, що з поставленим завданням військовослужбовці впоралися добре.

Як повідомлялося, у липні командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу Island, що дислокуватиметься в морському порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту, їх невдовзі теж обладнають сучасним озброєнням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські моряки в США тренувались гасити пожежу на катері Island 5.00 5 1
Політика / Україна
22.09.2021 553
Еще материалы раздела «Україна»