<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.09.2021 470

Україна планує відмовитися від видобутку вугілля

Влада України має намір поступово відмовлятися від видобутку вугілля. Для цього уряд на засіданні в середу, 22 вересня, затвердив концепцію програми трансформації вугільних регіонів до 2030 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що концепція стане стартом для процесів поступової диверсифікації монопрофільних економік вугільних міст. Він уточнив, що "це майже мільйон жителів в 25 територіальних громадах".

"У наступному році за рахунок державного бюджету і за підтримки міжнародних партнерів ми починаємо реалізацію перших пілотних проектів з трансформації. Довгострокові проекти забезпечать зменшення залежності локальних економік від вуглевидобутку і гідне життя і достатній заробіток всім жителям, в тому числі працівникам, на яких вплине процес відмови від викопного палива", - сказав він.

Згідно з прийнятим документом, вугільні регіони визначаються як регіони, на території яких розташовані вугледобувні та вуглепереробні підприємства, в тому числі ті, які перебувають в стадії ліквідації, консервації або переорієнтації на інші види економічної діяльності, і підприємства вугільної теплової генерації незалежно від форми власності.

"У цілому це близько 20 територіальних громад Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Львівської областей, де проживає близько 850 тис. жителів. Територіальні громади вугільних регіонів залежать від підприємств вугільної галузі та вугільної теплової генерації, в деяких з них вугілля залишається єдиним доступним енергоносієм", - йдеться в ньому.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна планує відмовитися від видобутку вугілля 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.09.2021 470
Еще материалы раздела «Економіка»