<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.09.2021 873

Кабмін спростив оформлення пенсій для жителів окупованих територій

Кабінет Міністрів на засіданні 22 вересня удосконалив механізм виплати пенсій та грошової допомоги громадянам України, запровадивши додаткову можливість проходження ідентифікації для їх одержувачів - віддалено.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Нині існують труднощі з отриманням пенсій та соціальних виплат для мешканців ТОТ, оскільки для ідентифікації люди мусять приїжджати на підконтрольну уряду територію України, але російські окупаційні режими продовжують блокувати роботу КПВВ, утримуючи людей в заручниках. Переважна більшість таких одержувачів, люди похилого віку, які просто не мають можливості чекати кілька місяців, аби окупанти врешті вирішили надати їм дозвіл на перетин КПВВ. Тож можливість віддаленої електронної ідентифікації допоможе нашим громадянам з ТОТ зберегти час, гроші, а найголовніше – здоров’я», - зазначила заступниця міністра Інна Драганчук.

Процес віддаленої ідентифікації здійснюватиметься шляхом авторизації одержувача (без його особистої присутності) в особистому кабінеті порталу Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID). Така можливість прирівнюється до фізичної ідентифікації одержувача.

Проєкт постанови розроблено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з Міністерством цифрової трансформації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін спростив оформлення пенсій для жителів окупованих територій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.09.2021 873
Еще материалы раздела «Суспільство»