<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
23.09.2021 740

Уряд збільшує статутний капітал Укрфінжитла на 20 мільярдів гривень

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про збільшення статутного капіталу АТ "Укрфінжитло" на 20 млрд гривень.

630_360_1589463148-862_23.09.21

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві фінансів.

"22 вересня 2021 року, Кабмін прийняв постанову щодо збільшення статутного капіталу Укрфінжитло «Деякі питання випуску облігацій внутрішньої державної позики з подальшим придбанням акцій додаткової емісії приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія», розроблену Мінфіном", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалене рішення надасть можливість поповнити статутний капітал Укрфінжитла на 20 млрд грн з подальшим спрямуванням цих коштів на реалізацію програм забезпечення громадян житлом на умовах іпотечного кредитування та фінансового лізингу.

За розрахунками Мінфіну, 20 тис. українських родин, які отримують заробітну плату із державного або місцевого бюджетів, та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та 12 тис. квартир на умовах фінансового лізингу.

Постановою передбачено, що Мінфін протягом 2021 року здійснює придбання у державну власність акцій додаткової емісії ПрАТ «Укрфінжитло» на суму 20 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Для цього буде випущено ОВДП на 20 млрд грн із строком обігу до 15 років і ставкою доходу до 13% річних.

Постанову про придбання акцій додаткової емісії АТ «Українська фінансова житлова компанія» уряд прийняв відповідно до закону про державний бюджет на 2021 рік, зауважили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році на виконання завдання Президента України стосовно реалізації програми “Доступна іпотека” було створено ПрАТ “Українська фінансова житлова компанія” (Укрфінжитло). Компанія фактично виступатиме посередником між банком і громадянином, аби громадяни могли брати довгострокові іпотечні кредити під фіксовану ставку – 7% річних.

На початку вересня 2021 року Кабмін ухвалив постанову про приєднання до ПрАТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ Державної іпотечної установи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд збільшує статутний капітал Укрфінжитла на 20 мільярдів гривень 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
23.09.2021 740
Еще материалы раздела «Нерухомість»