НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.09.2021 617

Половина українців – за кримінальне покарання колаборантів у Криму та ОРДЛО

Майже 50% українців підтримують запровадження кримінальної відповідальності за співпрацю з окупаційною владою в Криму і на території ОРДЛО.

Про це свідчать презентовані в Офісі Президента результати загальнонаціонального соціологічного дослідження «Влада, суспільство, медіа: хто, на думку українців, може впоратися зі збройним конфліктом?», передає кореспондент Укрінформу.

Так, на запитання: «чи повинна бути кримінальна відповідальність за співпрацю з окупаційною владою?», 49,9% респондентів відповіли «так», 19,9% - «ні».

При цьому при обранні кількох варіантів відповіді респонденти зазначили, що до кримінальної відповідальності мають притягуватися ті, хто займав керівні посади в так званих «ДНР/ЛНР» або в Криму (52,6%), служив у так званих правоохоронних органах на території ОРДЛО і в Криму (48,7%), керував роботою в так званому місцевому самоврядуванні «ДНР/ЛНР» або в Криму (43,8%).

Як повідомлялося, загальнонаціональне соціологічне дослідження «Влада, суспільство, медіа: хто, на думку українців, може впоратися зі збройним конфліктом?» проводив у березні-квітні 2021 року Харківський інститут соціальних досліджень на замовлення Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, Центру прав людини ZMINA за підтримки ПРООН. Опитування було здійснене в усіх регіонах України та охопило 10 тисяч респондентів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Половина українців – за кримінальне покарання колаборантів у Криму та ОРДЛО 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.09.2021 617
Еще материалы раздела «Суспільство»