НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
24.09.2021 1256

На вибори мера Харкова йдуть уже п’ятеро кандидатів

Ще три претенденти на пост мера Харкова подали документи на реєстрацію.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у міській територіальній виборчій комісії.

"Станом на сьогодні протягом двох останніх днів документи на реєстрацію як кандидати на виборах мера Харкова подали депутат Харківської міської ради від "Партії Шарія" Володимир Плетньов, ексдепутат Харківської міської ради, самовисуванець Дмитро Маринин та депутат Харківської обласної ради від "Опозиційної платформи - За життя" Валерій Говоров", - зазначили у комісії.

Таким чином, додали у комісії, з 21 вересня документи на реєстрацію у якості кандидатів на виборах мера Харкова подали загалом 5 кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня документи до Харківської ТВК подали лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев та колишній мер Харкова, ексдепутат, самовисуванець Михайло Добкін.

6 вересня голова партії "Слуги народу" Олександр Корнієнко зазначив, що політсила не висуватиме свого кандидата на виборах Харківського міського голови: "Члени партії можуть брати участь у виборах як самовисуванці".

4 вересня "Європейська солідарність" висунула кандидатом на пост мера Харкова свого депутата у Харківській облраді Олександра Скорика, і це підтримав лідер партії Петро Порошенко.

30 серпня у Харкові учасники зустрічі лідерів партій "Акцент", "Голос", "Демократична сокира", "Європейська солідарність", "Національний корпус" та "Правий сектор" обрали єдиним кандидатом від проукраїнських сил на позачергових виборах мера Харкова лідера харківського осередку "Нацкорпусу" 25-річного Костянтина Немічева, згодом дві партії відкликали свої голоси.

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова: він набрав близько 60% голосів. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці Шаріте від ускладнень, пов’язаних з коронавірусом.

Оценка материала:

5.00 / 1
На вибори мера Харкова йдуть уже п’ятеро кандидатів 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2021 1256
Еще материалы раздела «Україна»