НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.09.2021 617

Біткойн різко подешевшав після заяви центробанку Китаю

Ціна біткойна обвалилася після того, як центробанк Китаю ввів повну заборону на всі криптовалютні транзакції на території країни.

"Комерційна діяльність, пов'язана з криптовалютами, є незаконною", - заявив НБК.

Уряд КНР буде "рішуче боротися з торгівлею криптовалютами і супутніми фінансовими операціями, а також неправомірними діями, щоб захистити власність людей, а також підтримати економічний, фінансовий та соціальний порядок", - цитує MarketWatch заяву китайського ЦБ.

Ціна біткойна за годину впала більш ніж на $3 тис. (6%) після заяви Народного банку Китаю.

На тлі зниження вартості біткойна подешевшали і альткойни. Ціна Ethereum за годину знизилася на 7%, вартість Cardano і Binance Coin впала на 6%. Зі ста найбільших за капіталізацією криптовалют за останню годину найбільше подешевшав токен криптовалютної біржі Huobi (зниження на 15%).

Після заяви НБК знизилися котирування деяких криптокомпаній. Наприклад, вартість акцій криптобіржі Coinbase на премаркеті США впала на 2%, до $237,5. Акції компаній MicroStrategy і Square в моменті знижувалися на 1%, проте пізніше відіграли падіння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Біткойн різко подешевшав після заяви центробанку Китаю 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.09.2021 617
Еще материалы раздела «Економіка»