НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
25.09.2021 1051

Вчені вперше синтезували крохмаль із вуглекислого газу

Китайські вчені першими у світі розробили метод штучного синтезу крохмалю з двоокису вуглецю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Результати досліджень, проведених Тяньцзіньським інститутом промислової біотехнології при Академії наук Китаю, були опубліковані у п'ятницю в журналі Science.

Крохмаль є найважливішим компонентом зернових культур і, як правило, виробляється у процесі фотосинтезу. Процес синтезу крохмалю у природі включає в себе близько 60 біохімічних реакцій і складну фізіологічну регуляцію.

У всьому світі було проведено багато досліджень синтезу крохмалю, проте значного прогресу досягнуто не було.

За словами Ма Яньхе, глави Тяньцзіньського інституту промислової біотехнології, дослідницька група розробила спосіб штучного синтезу крохмалю, що складається всього з 11 основних реакцій, вперше домігшись повного синтезу від двоокису вуглецю до молекул крохмалю в лабораторії.

Було доведено, що структура синтетичного крохмалю точно така ж, як і структура натурального крохмалю, повідомив Ма Яньхе, який також є автором даного дослідження.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вчені вперше синтезували крохмаль із вуглекислого газу 5.00 5 1
Бізнес / Технології
25.09.2021 1051
Еще материалы раздела «Технології»