<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.09.2021 848

Путін говорить про один народ з українцями через неповноцінність російської імперії - Дробович

Російське керівництво в особі Володимира Путіна намагається переконати всіх у тому, нібито українці та росіяни один народ - через неповноцінність російської імперії без української складової.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович на молодіжній зустрічі Київського безпекового форуму "Захід-Схід, Північ-Південь", заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомили Укрінформу у пресслужбі фонду.

"Україна стала однією з націй, яка є ключовою для формування Російської імперії. Російська імперія класична, або ж Російська імперія 2.0 під назвою Радянський Союз, – ми є складовою. Немає української складової – немає повноцінної російської імперії, кажуть фахівці", – наголосив директор УІНП.

Саме цим, за його словами, пояснюється пригноблення Росією кримських татар, винищення мов корінних народів тощо.

"Вони їх просто знищують, це класична тактика асиміляції. Забороняють політичні партії, національні організації. Вони мають суто імперські плани, а Україну, оскільки вона має певну історичні та культурну близькість до Московії, намагаються включити в проєкт "Одін народ"", – пояснив Дробович.

Він наголосив, що дуже небезпечно – розчинитися в одному народі з людьми, "які тільки й навчилися, що асимілювати й знищувати".

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін говорить про один народ з українцями через неповноцінність російської імперії - Дробович 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.09.2021 848
Еще материалы раздела «Суспільство»