<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Світ
25.09.2021 879

Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету-2022 з допомогою для України

Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету на 2022 фінансовий рік.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

Як зазначається, проєкт оборонного бюджету у сумі $778 млрд підтримали 316 голосами, проти було 113.

Цього тижня Комітет з правил Палати представників США схвалив низку поправок до проєкту. Серед пропозицій конгресменів - санкції проти "Північного потоку-2", використання титану з України замість ресурсів з Китаю та Росії, від яких зараз залежні Сполучені Штати, та нові санкції проти РФ та російських олігархів, високопосадовців та медійних осіб.

Крім цього, законопроєкт передбачає надання 300 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні, а також пропонує збільшити присутність американських військ на східному фланзі НАТО - у Польщі, Румунії та Балтійських країнах.

Палата представників також включила до проєкту оборонного бюджету поправки, що передбачають обмеження на операції з новим державним боргом Росії як на первинному, так і на вторинному ринку. Заборона американцям купувати та продавати деякі російські облігації, за задумом конгресменів, стане відповіддю на спроби Росії втрутитись в американські вибори.

Для остаточного затвердження документа потрібно, щоб проєкт з таким самим змістом ухвалили в Сенаті. Закон набирає чинності після підписання президентом США.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США проведе слухання за закритими дверима за участю високопоставленого представника адміністрації на тему енергетичної безпеки й, зокрема, політики команди Джо Байдена щодо газопроводу Nord Stream 2.

Адміністрація Байдена від початку своєї каденції запровадила низку санкцій, спрямованих проти російського газопроводу. Водночас у Білому домі відмовились від запровадження обмежень проти компанії-оператора, Nord Stream 2 AG, заявивши, що це порушить американські національні інтереси. У Конгресі США вважають цей крок помилкою й працюють над тим, щоби змусити Білий дім скасувати будь-які обмеження щодо санкцій США на законодавчому рівні.

Російський газовий монополіст Газпром 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік – 2». Він побудований з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Оценка материала:

5.00 / 1
Палата представників Конгресу США схвалила проєкт оборонного бюджету-2022 з допомогою для України 5.00 5 1
Політика / Світ
25.09.2021 879
Еще материалы раздела «Світ»