<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Політика
Україна
25.09.2021 623

ООН не вистачає сміливості кинути виклик Росії – Кулеба

У ООН не вистачає сміливості кинути виклик Росії, організація повинна стати добром з кулаками.

Про це написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в блозі для Укрінформу.

Глава МЗС написав, що боротися зі змінами клімату в деякій мірі легше, ніж з силовим зміною кордонів, адже кліматична криза дасть здачі.

"А от для чіткої позиції щодо Криму потрібно мати сміливість кинути виклик цілком конкретному постійному члену Ради Безпеки ООН (Росії, - ред.). На це сміливості в ООН поки не вистачає. Але ми працюємо над тим, щоб стимулювати її", – написав Кулеба.

Міністр підтримує тезу, що ООН пора "прокинутися", який озвучували генсек ООН Антоніу Гутерріш і Зеленський.

За його словами, ООН "проспав" саміт Кримської платформи, в той час як окупація півострова – не українська, а світова проблема, яка ставить під загрозу фундаментальні принципи ООН.

"Кримське питання наочно демонструє, що ООН потрібні зміни. Вона повинна бути дієвою, принциповою, ефективною організацією...Президент закликав саме до цього: ООН повинна прокинутися та стати добром з кулаками", – підсумував Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
ООН не вистачає сміливості кинути виклик Росії – Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
25.09.2021 623
Еще материалы раздела «Україна»