<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Політика
Україна
26.09.2021 669

Залужний - про оновлення озброєння: 50% танків вже модернізовані

Сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію танків, але 50% – це вже модернізовані. Оновлення озброєння відбуватиметься в міру того, як у держави з’являтимуться на це кошти, робота вже йде.

Про це головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на питання щодо планів по модернізації радянського озброєння, яке наразі є в ЗСУ.

«Це буде залежати від того, наскільки держава буде спроможна забезпечити наші потреби. Потреба в такому дійсно є. Дійсно є! Необхідно там і танки міняти, і вертольоти», – сказав він.

Як приклад модернізації Залужний навів вертольоти Мі-8МСБ.

«Від цього вертольоту від радянських часів залишився тільки хіба що один фюзеляж, все решта виробляється на території України», - розповів він.

Із танків нині, за словами командувача, модернізовані половина.

«Так, на сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих самих танків, але на сьогодні 50% від них – це вже модернізовані. Знову ж таки від радянського танка там залишився тільки корпус», – сказав Залужний.

Він додав, що оновлення озброєння відбуватиметься по мірі того, як у держави з’являтимуться на це кошти, але вже зараз «робота йде».

Як повідомлялося, Міністерство оборони 17 вересня заявило, що в проєкті державного бюджету на 2022 рік передбачено на фінансування сектору безпеки і оборони України 5,95% від ВВП. Відповідний показник у 2021 році становив 5,92%, а у 2020 році 5,45% від ВВП.

Оценка материала:

5.00 / 1
Залужний - про оновлення озброєння: 50% танків вже модернізовані 5.00 5 1
Політика / Україна
26.09.2021 669
Еще материалы раздела «Україна»