НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Росія
26.09.2021 744

У Росії вийшли на протести через фальсифікації на виборах до Держдуми

У Москві та інших містах Росії протестують проти фальсифікацій на виборах до Держдуми 17-19 вересня.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

На Пушкінській площі у центрі Москви відбулася акція під гаслом «За чесні вибори», яку влаштувала партія КПРФ.

Як повідомляє кореспондент «Медузи», на мітинг зібралися близько однієї тисячі осіб. Мерія Москви відмовилася погоджувати акцію, після чого КПРФ вирішила провести її в форматі зустрічі з виборцями.

Поліція на площі через гучномовці закликала громадян дотримуватися соціальної дистанції та стверджувала, що акція незаконна.

25 вересня КПРФ також провела акції протесту в інших містах РФ. Так, в Уфі в місцевому гайд-парку зібралися близько 50 осіб, поліцейські затримали одного протестувальника з плакатом «Вони вкрали у нас вибори». В Єкатеринбурзі мітинг зібрав близько 200 осіб. В Улан-Уде на акцію вийшли 30-40 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у період 17-19 вересня відбулося голосування на виборах до Держдуми РФ. Напередодні з виборчого процесу були виключені практично всі ймовірні кандидати від "несистемної" опозиції, відбувалися репресії та переслідування правозахисників, журналістів та громадських активістів на підставі законів РФ "про закордонних агентів" та "про небажані організації".

США засудили проведення виборів на окупованих територіях України.

Європейський Союз не визнав так звані вибори, проведені на тимчасово окупованих територіях України та взяв до уваги достовірну інформацію про численні та серйозні порушення демократичного права волевиявлення людей у самій РФ.

МЗС України 17 вересня висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію та проведення Москвою виборів на тимчасово окупованій території Криму.

Окрім того, Україна засудила примусове залучення до голосування українських громадян, яким були незаконно роздані паспорти РФ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії вийшли на протести через фальсифікації на виборах до Держдуми 5.00 5 1
Політика / Росія
26.09.2021 744
Еще материалы раздела «Росія»