<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
27.09.2021 543

Кому перерахують пенсії?

Військові та спеціальні пенсії за півроку індексують на рівні із іншими. Урядовий законопроєкт має підтримку у Парламенті і вже ухвалений у першому читанні.

 

Тож, якщо у Раді остаточно проголосують за зміни, у березні силовикам, науковцям, державним службовцям, депутатам, представникам органів місцевого самоврядування теж переглянуть пенсійні виплати. Наскільки - залежить від зростання зарплат та інфляції - цьогоріч це було 11%. Проте для військових є нюанс – їм перерахують пенсії, тільки якщо не робили цього торік.

«Мова йде про індексацію якраз основної частини, основного розміру пенсії, який обчислений від грошового забезпечення, від заробітної плати, від посадових окладів. Надбавки і всі виплати - вони індексуються по іншим правилам. Вони розраховані від прожиткового мінімуму - вони щорічно збільшуються», – пояснив у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Кому перерахують пенсії? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
27.09.2021 543
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»