<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2021 839

Україна оскаржить новий газовий контракт Угорщини та РФ.

Звернеться до Єврокомісії.

Українська сторона має намір оскаржити новий газовий контракт Угорщини та Російської Федерації в обхід території України. Зокрема, через Європейську комісію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС України.

"Українська сторона також звернеться до Європейської комісії з надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди європейському законодавству в галузі енергетики", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Угорщина підпише з Росією договір про транзит газу в обхід України, він розрахований на 15 років, є можливість перегляду умов через 10 років.

Українська сторона вже відреагувала на недружній крок Будапешта, перенісши засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.



Оценка материала:

5.00 / 1
Україна оскаржить новий газовий контракт Угорщини та РФ. 5.00 5 1
Політика / Україна
27.09.2021 839
Еще материалы раздела «Україна»