НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
28.09.2021 646

Росію потрібно видворити з Ради Європи - віцепрезидент ПАРЄ

Росію, яка порушує основні цінності та принципи Ради Європи, необхідно виключити з цієї міжнародної організації.

630_360_1561558508-838_28.09.21

Про це під час виступу в Страсбурзі під час сесії Парламентської асамблеї Ради Європи сказав віцепрезидент ПАРЄ, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Мережко, передає власний кореспондент Укрінформу.

«РФ відкрито заявляє, що у неї немає ніякого наміру здійснювати резолюції по ситуації в Криму. Навпаки, РФ використовує свою машину масової пропаганди, щоб створити ілюзію добробуту в Криму… Поведінка РФ жодним чином не може відповідати цінностям та принципам, на яких будується наша організація. Висновок дуже простий - РФ потрібно видворити з Ради Європи», - заявив він.

При цьому Мережко наголосив, що ситуація з правами людини суттєво погіршилася у РФ і на окупованих Росією територіях. Зокрема, було затримано кримських татар та активістів, деякі з них стали об'єктами катувань.

Своєю чергою голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький через відеозв’язок заявив, що «це все абсолютна брехня». Він також висловив обурення, що російська делегація не може бути присутньою на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи через «вакцинні» обмеження.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі 27 вересня відкрилася осіння і завершальна цього року сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Сесія, що триватиме по 30 вересня, зосередиться на праві на здорове довкілля, питаннях, пов’язаних зі зміною клімату, та міграції.

Російська делегація не приїхала на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи через «вакцинні» обмеження. Зокрема, Франція не визнає російську вакцину «Спутник V» і у зв'язку з цим обмежила російських депутатів у пересуваннях. Російська делегація стежить за роботою дистанційно.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росію потрібно видворити з Ради Європи - віцепрезидент ПАРЄ 5.00 5 1
Політика / Світ
28.09.2021 646
Еще материалы раздела «Світ»