<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтонувсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.09.2021 929

Для Міноборони збудують три літаки Ан-178 без російських комплектуючих

При будівництві трьох літаків Ан-178, які замовило Міністерство оборони у державного підприємства «Антонов», не буде використано жодних російських компонентів.

Як передає Укрінформ, про це під час круглого столу «Імпортозаміщення: потенціал розвитку внутрішнього виробництва та зміцнення незалежності держави» повідомив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

«Повна ліквідація залежності від постачання матеріалів з Російської Федерації – один з головних пріоритетів. Контракт на будівництво трьох літаків Ан-178, який наприкінці грудня минулого року був підписаний в присутності Президента України Володимира Зеленського, передбачає, що усі компоненти будуть імпортозаміщені», - розповів він.

Так, щоб побудувати український літак Ан-178 без російських компонентів, держпідприємству «Антонов» доведеться замінити 54% усіх комплектуючих, що використовують в судні.

Насамперед ідеться про систему життєзабезпечення, транспортне обладнання, систему керування, спеціальні системи.

«Ми проводимо заходи з імпортозаміщення та посилення кооперації всередині концерну. І це - нові можливості для розвитку виробництва високотехнологічної продукції, які потрібна оборонно-промисловому комплексу, та економіки в цілому», - додав Гусєв.

Як повідомляв Укрінформ, ще у грудні 2020 року Міністерство оборони України вперше за часів Незалежності замовило у ДП «Антонов» під державні гарантії три нові транспортні літаки Ан-178.

На сьогодні перший літак, фюзеляж якого презентували ще у травні цього року, добудовується в цеху кінцевого складання. Також розпочалися роботи з формування фюзеляжу другого літака.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для Міноборони збудують три літаки Ан-178 без російських комплектуючих 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.09.2021 929
Еще материалы раздела «Економіка»