<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.09.2021 417

Нацбанк сподівається на продовження програми МВФ

Україна буде обговорювати з МВФ продовження програми stand-by на 6-9 місяців.

Про це повідомив глава Національного банку Кирило Шевченко, пише LB.ua у вівторок, 28 вересня.

"З 21 вересня в Україні у віртуальному режимі працює місія МВФ. Національний банк виконав усі структурні маяки, закріплені за установою в Меморандумі про співпрацю України з МВФ. Згідно з первинним графіком, наступний транш - 500 млн спеціальних прав запозичень, що трохи більше $700 млн. Однак, за результатами переговорів під час місії сума наступних траншів може бути скоригована", - розповів він.

Глава НБУ зазначив, що чинна програма закінчується 8 грудня і її хочуть продовжити.

"Зараз ми проводимо консультації з МВФ і сподіваємося на рішення про її продовження на 6-9 місяців. Цей термін обумовлений технічною необхідністю - саме стільки часу потрібно для того, щоб пройти всі передбачені програмою перегляди. І вже зараз, домовляючись про продовження поточної програми, Україні потрібно сідати за стіл переговорів з МВФ і обговорювати базові підходи і принципи, на яких будуть будуватися економічні зміни в наступні 3-5 років", - додав Шевченко.

Він наголосив на важливості подальшої співпраці з МВФ і сподівається, що рішення про наступний транш буде прийнято на початку листопада.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк сподівається на продовження програми МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.09.2021 417
Еще материалы раздела «Економіка»