НОВИНИ ДНЯ: Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррельвсі новини дня
Політика
Росія
28.09.2021 673

У РФ заявили про готовність постачати газ в Україну

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у вівторок, 28 вересня, заявив про готовність Росії обговорювати з Україною постачання газу.

"Звичайно. Цього ніхто не відкидав. Більше того, готовність обговорювати це неодноразово озвучувалася і представниками нашого газового монополіста, і представниками російської сторони на різному рівні", - сказав він.

Він також прокоментував новий газовий контракт з Угорщиною.

"Ми реалізуємо наші двосторонні відносини з Угорщиною. Йдеться саме про довгостроковий контракт, який і буде гарантувати надійні, передбачувані, ритмічні поставки блакитного палива в Угорщину за гарантованими, економічно вигідними маршрутами. Нічиї права тут не порушуються. Жодні норми міжнародної торгівлі тут не порушуються", - сказав Пєсков.

Представник Кремля додав, що інші країни, в тому числі Україна, не можуть втручатися в цей аспект російсько-угорських відносин.

Оценка материала:

5.00 / 1
У РФ заявили про готовність постачати газ в Україну 5.00 5 1
Політика / Росія
28.09.2021 673
Еще материалы раздела «Росія»